Yazarlara Bilgi

YAYIN İLKELERİ

1.Dergiye gönderilen yazıların başka bir yerde yayımlanmamış olması ve/veya hiçbir yayın organı tarafından basılmak üzere inceleme altında olmaması gerekir.
2. Makaleler Türkçe veya İngilizce olarak yayımlanabilir.
3. Makaleler yazar isminin yer almadığı word dosyası şeklinde Dergi Park'a gönderilmelidir.

 

 

 

İletişim Formu'nu indirmek için tıklayınız

 

5. Yazım yanlışlarının çok fazla olması, bilimsellik şartlarına uyulmaması, makalenin geri çevrilmesi için yeterli görülecektir.
6. Yayın Komisyonumuzca ilk değerlendirilmesi yapılan makaleler hakem değerlendirme sürecine girecektir.
7. Hakemlerden gelen değerlendirme raporları doğrultusunda makalenin yayınlanmasına, yazardan düzeltme istenmesine ya da makalenin geri çevrilmesine karar verilecektir. Yazardan düzeltme istenmesi durumunda, düzeltmenin en geç 2 ay içinde yapılarak dergimize ulaştırılması gerekmektedir.
8. Dergide yayınlanan makalelerdeki görüşler derginin görüşleri değildir. Tüm sorumluluk yazarına aittir.
9. Dergide yayınlanan makalelerin her hakkı saklıdır. Derginin ismi olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz.
10. Yazarlara nakit olarak telif ücreti ödenmez. 
11. Yayın ilkelerine uygun olmayan makaleler hakem değerlendirme sürecine alınmayacaktır.

 

ORCID NUMARASI HAKKINDA

Sayın Yazar,

Bilindiği üzere, araştırmacı, bilim insanı ve akademisyenlerin bilimsel çalışmalarındaki isim/kurum benzerliklerinden kaynaklanan bazı sorunların önüne geçilebilmesi amacıyla araştırmacı kimlik numaraları kullanılmaktadır.

TÜBİTAK ULAKBİM ve YÖK arasındaki işbirliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında, ORCID bilgisinin kullanılmasına karar verilmiştir. 

Bu bağlamda, makale yazarlarının uluslararası geçerliliği de bulunan "ORCID" bilgisine makalelerde yer verilmesi tavsiye edilmektedir.  TR Dizin dergi değerlendirme kriterlerinin 2018 yılında güncellenmesiyle birlikte dergilerde ORCID bilgisine yer verilmesi kriter maddesi olarak eklenebilecektir.

Yazar adından yapılan yayın/atıf taramalarında isim benzerlikleri, soyadı değişikliği, Türkçe harf içeren isimler, farklı yazımlar, kurum değişiklikleri gibi durumlar sorun oluşturabilmektedir. Bu nedenle araştırmacıların tanımlayıcı kimlik/numara (ID) edinmeleri önem taşımaktadır.

 

ORCID, Open Researcher ve Contributor ID'nin kısaltmasıdır.  ORCID, Uluslararası Standart Ad Tanımlayıcı (ISNI) olarak da bilinen ISO Standardı (ISO 27729) ile uyumlu 16 haneli bir numaralı bir URI'dir. https://orcid.org adresinden bireysel ORCID için ücretsiz kayıt oluşturabilirsiniz.